Τα 10 λάθη που καταστρέφουν το δέρμα μας

Πολλές φορές -παρ'όλο που είμαστε σχολαστικές με την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου μας- βλέπουμε διχρωμίες, θαμπάδες, ακόμα και κοκκινίλες ή ενοχλητικά σπυράκια που επιμένουν να εμφανίζονται στο πρόσωπό μας και να μας χαλάνε τη διάθεση. Χωρίς όμως να καταλαβαίνουμε το λόγο που τα προκαλούν. Ξέρουμε πολύ καλά πως ο ήλιος, το κάπνισμα, το στρες είναι βασικοί εχθροί της υγείας του δέρματος μας, αλλά υπάρχουν και κάποιες κακές συνήθειες στην καθημερινότητά μας που άθελά μας κάνουν την επιδερμίδα μας να υποφέρει.  Ας δούμε ποιες είναι αυτές ώστε να προσπαθήσουμε να μην τις επαναλαμβάνουμε.
  • Κοιμάστε χωρίς να έχετε αφαιρέσει το make-up;; Μέγα λάθος! Ακόμα και τα βράδια που γυρίζουμε αργά στο σπίτι λόγω κάποιας εξόδου και δε βλέπουμε μπροστά μας από τη νύστα, υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθούμε. Ντεμακιγιάζ. Ειδάλλως το make up φράζει τους πόρους του δέρματος μας, δημιουργούνται βακτήρια και αυτά με τη σειρά τους δημιουργούν ακμή. Προτείνω να αλλάζετε και την μαξιλαροθήκη σας συχνά, γιατί αναμφίβολα πρόκειται για μέρος αποθήκευσης βακτηρίων και τοξινών.
  • Βλέπετε ένα σπυράκι στο πρόσωπό σας και νιώθετε μια ακατανίκητη επιθυμία να το πειράξετε;; Ξανασκεφτείτε το. Τα βακτήρια που το προκάλεσαν, μέσω των δαχτύλων μας, εξαπλώνονται στο πρόσωπο και το πιθανότερο είναι το άλλο πρωί το μόνο που θα έχετε καταφέρει είναι να δείτε στον καθρέφτη ακόμα ένα ενοχλητικό σπυράκι.
  • Ακόμα και αν είστε σε δίαιτα, μην παραλείπετε γεύματα. Με το να μην τρεφόμαστε σωστά καταφέρνουμε να βάζουμε το δέρμα μας σε δοκιμασία πρόωρης γήρανσης και ξηρότητας. Βεβαιωθείτε πως το διαιτολόγιό σας περιλαμβάνει βιταμίνη C (πορτοκάλια), Β3 (ξηροί καρποί), Α (γλυκοπατάτα) και Ε (αβοκάντο). Όσο για το αλάτι και τη ζάχαρη, είναι εχθροί της ομορφιάς γενικότερα. Το αλάτι αφυδατώνει το δέρμα και η ζάχαρη καταστρέφει το κολλαγόνο.
  • Πόσοι από σας απολαμβάνουν το μπάνιο τους με πολύ ζεστό νερό; Καιρός να αναθεωρήσετε. Το πολύ ζεστό νερό προκαλεί στο δέρμα έντονη ξηρότητα. Εάν ενώ κάνετε ντουζ δείτε το δέρμα σας να κοκκινίζει σημαίνει πως το έχετε παρακάνει.
  • Μήπως ενώ ψωνίζετε τεστάρετε τα καλλυντικά πάνω στο δέρμα σας; Μην αφήνετε τις μακιγιέζ των καταστημάτων να σας βάφουν με πινέλα και σφουγγαράκια που χρησιμοποιούν στα πρόσωπα άλλων πελατών τους. Προφασιστείτε πως έχετε ευαίσθητο δέρμα και ζητήστε να χρησιμοποιήσουν εργαλεία μακιγιάζ καινούρια και καθαρά. Ο λόγος νομίζω πως είναι προφανής.
  • Είναι γεγονός. 8 ποτήρια νερού την ημέρα κρατάνε τις ρυτίδες  μακριά. Ενυδατώνετε το δέρμα σας με απόλυτα φυσικό τρόπο.  Το 8 φαίνεται πως είναι ο μαγικός αριθμός για ένα λαμπερό δέρμα μιας και οι 8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες.
  • Αλήθεια, θυμάστε ποτέ να καθαρίσετε την οθόνη του κινητού σας με ένα αντισηπτικό; Έρευνες έχουν δείξει πως τα βακτήρια που υπάρχουν πάνω στα κινητά μας ανταγωνίζονται σε ποσότητα τα βακτήρια που υπάρχουν σε μια τουαλέτα! Ενώ μιλάτε λοιπόν στο κινητό, αυτά εξαπλώνονται στο μάγουλό σας. Τρομερό έτσι; Φροντίστε επίσης να περνάτε με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι και τα γυαλιά ηλίου σας αλλά και το τσιμπιδάκι των φρυδιών σας!
  • Ενώ ψεκάζετε τα μαλλιά σας με λακ, φροντίστε να προστατεύετε τα μάτια αλλά και το δέρμα του προσώπου σας. Αλλιώς φράζουν οι πόροι του δέρματος.
  • Αποφύγετε τη συχνή χρήση του air condition. Είναι γεγονός πως ξηραίνει το δέρμα πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεστε.
  • Αποφύγετε να βάφεστε με make up ακόμα και για μια βόλτα ως το περίπτερο. Όταν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος να βαφτείτε, αφήστε το δέρμα σας να αναπνέει ελεύθερα. Στην αρχή ίσως να νιώσετε πως είστε ¨γυμνές", σε λίγα λεπτά όμως θα νιώθετε απόλυτα αναζωογονημένες.
igeies derma